Search
Close this search box.

Algemene Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten rondom het bewegen. Hierbij kun je denken aan klachten van gewrichten, spieren en botten. Fysiotherapie kan ook nodig zijn als aanvulling op de behandeling van chronische ziekten om het bewegen te verbeteren of juist te behouden. De fysiotherapeut is de expert op het gebied van bewegen. 


Wanneer een afspraak bij de fysiotherapeut? 

De klachten waarmee het raadzaam is om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut lopen zeer uiteen. Voorbeelden van klachten zijn: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen, beperkingen in de beweging en revalidatie. De klachten kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, als gevolg van een ongeval, verkeerde houding of door veroudering. Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat dezelfde klacht na de behandeling weer terugkeert. 

De eerste behandeling bestaat uit een intake en onderzoek en wordt er een behandelplan opgesteld. Indien mogelijk worden er oefeningen en adviezen gegeven. De vervolgbehandelingen bestaat uit het uitvoeren van het behandelplan. Dit kan bestaan uit oefentherapie, mobilisatietechnieken opstellen van een oefenprogramma en indien noodzakelijk massage.