Search
Close this search box.

De Cursus Zwangerfit

ZwangerFit®

Zwangerfit® is een actieve manier van zwangerschapsbegeleiding. Het doel is om tijdens de zwangerschap fit te zijn en te blijven. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid en mobiliteit kunnen wij ook zwangerschapsgerelateerde klachten signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter.

Cursus voor de bevalling

De cursus voor zwangerschap kan starten vanaf de 16de week van de zwangerschap. Er is een cyclus van 8 weken waarin informatie wordt gegeven over zwangerschap, de fases van de bevalling en de kraamtijd. Tijdens het actieve deel wordt getraind op fitheid en spierversterking, met aandacht voor de stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug, bekkenbodemtraining, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Intake en training

Vooraf wordt elke cursist gescreend door middel van een vragenformulier en indien nodig een gesprek.

Cursus na de bevalling

Ook na de bevalling kan de pas bevallen vrouw deelnemen aan de cursus, dan specifiek gericht op het terugwinnen van de conditie, spierkracht en het zoeken naar de juiste lichamelijke balans.

Training

Bij de training wordt gebruik gemaakt van muziek, oefenmateriaal en fitnessapparatuur. De lessen tijdens de zwangerschap duren 1 uur en 15 minuten. Na deze 8 lessen kan worden door getraind tot aan de bevalling, zolang dit mogelijk is voor de cursist.

De cursus na de bevalling kan 6 weken tot 9 maanden na de bevalling starten. Dit zijn 6 lessen van 1 uur. Er wordt vooral getraind, maar er is wel aandacht voor lichamelijke en psychische veranderingen. Ook hier kan langer getraind worden om de conditie te optimaliseren.

De cursus wordt gegeven door Vera Roest en Frederike IJzinga

Kosten vanaf 1 januari 2018

Totale prijs : € 190,- voor 14 lessen ( 8 pre- en 6 postpartum)

Extra trainingen € 55,- voor 5 lessen

Vergoeding door zorgverzekeraar

Er zijn zorgverzekeraars die deze cursus geheel of gedeeltelijk vergoeden. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis